החל מתקופת הקורונה שבה נאלצנו כולנו להישאר בבתים, הרגלים רבים שלנו השתנו לחלוטין. העבודה הרבה מהבית, גרמה לנו לשבת בכיסא שעות על גבי שעות מבלי לקום, ללכת, לזוז או בקיצור – מבלי לעשות ספורט. לאחר שהמגיפה חלפה לה מעט, רבים מהאנשים עדיין נשארו לעבוד מהבית, ובהתאם נדרש למצוא פתרון לבעיית האימונים הגופניים. אז בדיוק לשם כך, ועבור כל מי שלא יכול ללכת לחדר הכושר, כתבנו עבורכם את המאמר הבא שיסביר לכם כיצד לעשות אימונים בבית באופן עצמאי. אז תעלו על מדי ספורט ובואו נתחיל!
אימונים בבית: למה זה בכלל חשוב?
גורמים רבים כגון עצלנות, עבודה מרובה וסדרי עדיפויות, מונעים מאיתנו ללכת למכוני הכושר או אפילו לצאת החוצה לפארק ולהתאמן. מנגד, אין צורך להבהיר את החשיבות הרבה של האימונים הגופניים והפעילות הספורטיבית עבור הגוף שלנו הן ברמה הפיזיולוגית ויתרה מכך ברמה הנפשית. לכן, גם במקרים בהם אין את האפשרות לבצע אימונים מחוץ לבית, חשוב מאוד למצוא את הזמן ביום, גם אם מדובר בכ-20 דקות, ולבצע אימון לבד בבית, ובכך לשמור על בריאות הגוף ובריאות הנפש, ואפילו להבטיח ביצועים טובים יותר, ערנות גבוהה יותר במהלך היום וכדומה.
מה חשוב לדעת לפני שמתחילים אימון ביתי?
לפני שנתחיל לדבר על איך מבצעים אימונים לבד בבית באופן מעשי, בואו נבין מה נדרש כדי לבצע אותם. לשם כך, הכנו עבורכם את הרשימה הבא, שתוכל לשמש בתור צ'ק ליסט לקראת כל אימון:
- מקום – הדבר החשוב ביותר לפני שמבצעים את האימון עצמו הוא לדאוג לשטח עבודה ראוי. מאחר ומדובר על אימון ביתי, ברור שלא מצופה שיהיה שטח ענק, אך מרחב עבודה שבו תוכלו להניף את הידיים בחופשיות או לשכב על הרצפה בצורה נוחה, בהחלט מספיק.
- ציוד מתאים – העובדה שמדובר באימון ביתי אינה סותרת את היכולת לעשות שימוש באביזרים נלווים. את אלו, תוכלו לרכוש בחנויות ספורט וכושר שונות.
- זמן – אימון ביתי יכול להימשך שעה ואפילו שעה וחצי, אך כאמור אפילו 20 דק' יספיקו לאימון משמעותי וטוב.
- מסיחי דעת – רגע לפני שמתחילים את האימון, שימו את הטלפונים הניידים בצד, התמסרו לאימון ובצעו אותו על הצד הטוב ביותר. תאמינו לנו, אין הרגשת סיפוק גדולה יותר מזו.
איך לעשות אימונים לבד בבית?
כעת, אחרי כל הדיבורים בואו ניגש לעניין ונבין כיצד ניתן לעשות אימונים לבד בבית. לשם כך, ערכנו עבורכם את הרשימה הבאה את מכילה חלק מהדרכים שיממשו את המטרה בצורה הטובה ביותר:
- סרטונים ומדריכים אינטרנטיים – אחת הדרכים הנפוצות והבטוחות ביותר היא לעשות שימוש בעזרים טכנולוגיים כגון סרטונים ביוטיוב או מדריכים אינטרנטיים ופשוט לעקוב אחר ההנחיות שלהם.
- תוכנית אימון אישית – דרך נוספת שקיימת היא להתייעץ עם מאמני כושר ויועצים, וליצור תוכנית אימון אישית שתתאים לכם בצורה הטובה ביותר בהתאם למאפיינים שלכם.
- "האני מאמין שלי" – הדרך השלישית עושה שימוש בידע האישי שלכם בתחום האימונים הגופניים, ובה אתם פשוט מתאמנים לפי מה שנראה לכם לנכון, עם תרגילים ואימונים שאתם מכירים ורוצים לעשות.
ואם תהיתם כיצד בוחרים בין הדרכים השונות, אז התשובה תהיה אינדיבידואלית; כל אחד בוחר את הדרך המתאימה לו ביותר בהתאם לתנאים ולאמצעים שברשותו.
3,2,1 וסיימנו!
לסיכום, אם יש לכם זמן לצאת החוצה מהבית, להתאוורר וללכת להתאמן בחדר הכושר, עדיף. כך תוכלו להיות בבקרה ולהתאמן באופן מתמיד שיעלה לכם גם את המוטיבציה, אך אם אין באפשרותכם לעשות כן, אתה בהחלט יכולים ואפילו מצווים, לבצע אימונים לבד בבית ולשמור על בריאות הנפש והגוף שלכם גם בין כותלי המקום החם והאהוב.