כל הטיפים להקמת חדר כושר ביתי מושלם – מהעיצוב ועד למכשירים, והציוד המתאים לכל צורך: להיות מקצוענים בחלל הפרטי שלכם
חדרי הכושר הם טרנד איכות חיים שפורח אצלנו כמו בכל העולם. אבל יותר ויותר חובבי כושר – שרוצים את המתקנים שלהם בהישג יד, בלי שיצטרכו להתחייב למינוי חודשי יקר במכון ולבזבז שעות יקרות מחוץ לבית – מאמצים לליבם וליתר שריריהם את האפשרות של הקמת חדר כושר ביתי.
בניגוד למה שניתן לחשוב – לא חייבים שטח גדול כדי להגיע להגשמתו של החלום הזה, וגם לא בהכרח מכשירים יקרים מאוד. אז מה אתם צריכים לקחת בחשבון כשאתם מתכננים חדר כושר ביתי, כזה שלא רק יהיה פונקציונלי אלא גם ייתן לכם השראה לאימון?
מיקום חדר הכושר וייעודו
בין אם המטרה שלכם היא הפחתת המשקל, העלאת נפח השרירים או שמירה על כושר כללי – משאלות אלה נגזרת בחירת הציוד שתרכשו. השילוב הטוב ביותר כדי לכסות את כל אפשרויות הוא של ציוד קרדיווסקולרי (לב וכלי דם), כוח וגמישות כדי ליצור מרחב אימון משוכלל ושלם ככל האפשר.
זה יכול להיות חדר פנוי (כולל מרתף ועליית גג), מוסך או אפילו פינה בסלון. בחרו מיקום שיש בו די שטח לציוד האימון. הבטיחו שאזור האימונים שלכם יהיה מאוורר (חלונות, מזגן או מאוורר) ומואר – אם לא באור טבעי, אזי בתאורה בהירה.
כדאי להתקין מראה על אחד הקירות כדי שתוכלו לצפות בעצמכם מתאמנים, ועושים זאת נכון (המראה גם מוסיפה תאורה לחדר). מערכת הגברה להשמעת מוסיקה רומנטית או ממריצה, או מסך טלוויזיה יסייעו לכם להעביר את הזמן בנעימים. בטלוויזיה תוכלו להעלות גם שיעורי כושר, יוגה, פילטיס, וכו' ולעקוב אחר המדדים שלכם.
ארגנו מדפים ומתלים לאחסון הציוד שלכם וכדי לשמור על הסדר. מובן שככל שמרחב האימונים יהיה גדול יותר – כך ייקל עליכם לבצע תרגילים (למשל בשכיבה על מזרן). עדיף שהרצפה תהיה רכה – כסו אותה בשטיח או בפרקט.
בחירת הציוד המתאים
ציוד קרדיווסקולרי
הליכון: אידיאלי לריצה או להליכה בתוך הבית, מצוין לשריפת קלוריות ולהפחתה במשקל. קיימים סוגים שונים המתאימים למשתמשים בכל הרמות, עם מסלולים מתכווננים (יש שמגיעים לזווית של 40 מעלות), מהירויות שונות (אפילו 22 קמ"ש לאצנים מצטיינים) ורוחב מסילה שונה וכן עם יכולת נשיאה משתנה של משקל הגוף, עם מסכי טלוויזיה צמודים, תוכניות כושר שונות, וכמובן – טווחי מחירים עצומים. חלק מהמכשירים ניתנים לקיפול. המתקדמים שבהם הם גם הגדולים יותר וזקוקים למרחב מתאים.
אליפטיקל (קרוס טריינר): מכשיר אימון אירובי על דוושות שנעות קדימה/אחורה בעל השפעה נמוכה המערב את פלג הגוף העליון והתחתון כאחד. בניגוד לאימוני קרוס אחרים – האליפטיקל עובד על שרירים שונים ומפחית את עומס המשקל ומעמס השרירים שמתרחשים בעת ריצה אמיתית. המסך הצמוד יכול לספק נתונים על הדופק, שריפת הקלוריות, רמת האינטנסיביות שבעבודה, ועוד, לצד בחירת תוכנית אימון מתוכנתת מראש.
אופניים נייחים: אופציה מצוינת לאימוני כושר בעלי השפעה אירובית נמוכה. להשיג בתנוחות שונות – זקוף או בשכיבה.
ציוד לאימון כוח
כלוב כוח: מתקן רב-תכליתי לתרגילי כוח שונים, כולל סקווט, ספסל כושר ומשקולות ומכשיר מתח.
משקולות מתכווננות: מאפשרות מגוון רחב של אפשרויות משקל וחוסכות מקום. ניתן לרכוש סטים של משקולות במארזים.
ספסל כושר: חיוני לתרגילי כוח שונים, כולל לחיצות ואימוני משקולות.
משקולות וצלחות משקל: נחוצים לתרגילים מורכבים כמו דדליפט, סקוואט ולחיצת ספסל.
רצועות התנגדות: אלסטיות מגומי, לאימוני כוח, מצוינות למגוון תרגילים.
קטלבלס: משקולות קומפקטיות ויעילות לאימון פונקציונלי, המשלב גם כוח וגם אירובי.
ציוד גמישות וניידות
מזרן יוגה: חיוני לתרגילי רצפה, יוגה ושגרות מתיחות.
רולר עיסוי/יוגה: מסייע להתאוששות השרירים ומשפר את הגמישות על ידי שחרור מתח ושרירים תפוסים.
כדור יוגה: נהדר עבור אימוני ליבה, תרגילי שיווי משקל ומתיחות.
ציוד בטיחות ותמיכה
שטיח אימון: מספק ריפוד נוסף לתרגילי הרצפה ומפחית את הלחץ על המפרקים.
ריצוף נכון: עדיף כיסוי הקצפה בשטיח או פרקט כדי להפחית פגיעות ולהקל על השכיבה.